top of page
בית פרטי ברמת השרון TR6.

לפניכם תמונות של בית פרטי ברמת השרון, והסבר על כל תהליך התכנון והבניה, עם כל המעורבים בו.
אז התחלנו בפגישה עם הלקוחות, בה מכינים פרוגרמה. הפרוגרמה היא מעין "רשימת מכולת", והיא כוללת את כל הפונקציות שהלקוחות רוצים בבית. פותחים בקשה לדפי מידע תכנוני ברשות המקומית, ומקבלים את אחוזי הבניה, קוי הבנין, והנחיות נוספות לתכנון, ומתחילים סקיצות. בסקיצות, מלבד כל "הטכנאות" של הבית, יש גם קונספט עיצובי, שעליו אסביר בהמשך.
אחרי שיש סקיצה מוכנה ומאושרת על ידי הלקוחות, עורכים בקשה להיתר. הבקשה כוללת את כל התוכניות הבנויות, חתכים, פרישות גדרות, חשובי שטחים, אישורי להג"א וכו. בבקשה מעורבים אדריכל הבנין (רעות נחמיאס שעבדה איתי על הפרוייקט ואני), מתכנן שלד הבנין, המהנדס ירון קרני, מתכנן החשמל, בועז וסרמן ומתכנן האינסטלציה, המהנדס איתן אלמסי.
אחרי מספר פגישות ומילוי דרישות הועדה המקומית, כולל בקשות להקלות, עם הפרסומים שלהם, הבקשה נכנסת לדיון בועדה לבנין עיר. בשלב זה כבר כדאי למנות מפקח / מנהל פרוייקט מטעם הלקוחות, איתו נעבוד בשיתוף פעולה מלא עד סיום הפרוייקט. בפרוייקט זה נבחר אבירם גיגי. לאחר קבלת החלטת הועדה לאשר את הבית עובדים ב-2 ערוצים.
ערוץ ראשון - השלמת דרישות הועדה, עם מהנדס השלד, מהנדס החשמל, מהנדס האינסטלציה ותאימום באדריכלות.
הערוץ השני - התחלת תוכניות עבודה מפורטות, למכרז, שבהן מפורט כל מה שעתיד להיבנות בפרוייקט. כדי להשלים את ערוץ הפעולה השני - מתחילים במסע מול ספקים / יועצים / מתכננים נוספים, ומול בעלי מקצוע ואולמות תצוגה.
החשוב ביותר בשלב הזה - השלמת מכרז שלד, על מנת שלכשנקבל היתר - נוכל לצאת לביצוע שלד, הכולל חפירות, דיפונים, יציקות מרתף וכו. מכינים רשימת אלומניום, עם כל החלונות, תריסים, ארגזי תריס סמויים בשלד וכו. במכרז האלומניום זכה רונן דבוש מתריסי גבאי, ואת הפרטים וההנחיות שלו מתאמים מול המהנדס קרני.
מכינים מכרז לשלד הבית. אבירם גיגי מנהל הפרוייקט מפיץ את המכרזים, ובסופם נבחר הקבלן סמארה אמארה.
מתאמים בשלד הנחיות חשמל, אינסטלציה, וגם מיזוג, מול מתכנן המיזוג והקבלן המבצע - דוד חננייב מקרור ספיר. זה השלב שבו בערך מקבלים את ההיתר המיוחל, ואפשר להתחיל בביצוע השלד.
אפשר טיפה לנשום, ומתחיל השלב הבא - סגירת גמרים סופיים.
בוחרים ריצוף לבית, במקרה הזה הרבה פרקט, וגם אבן טבעית. ספק האבן הנבחר הוא "פרקטים" והעבודה מול אלון דרשביץ ואורי יעקובי, ומתאמים מולם מפלסי ריצוף התשתית השונים בהתאם לגמר שנבחר. בוחרים מטבח - במקרה הזה הביטאט עם מטבח פוליפורם, ומתחילים בעבודה מהנה מול חן אליהו.
הרבה עיצוב, הרבה בחירת גמרים, וגם הרבה תאום תשתיות. הולכים למספר אולמות תצוגה, ובסופן נבחר ספק הכלים הסניטריים, וחיפויי חדרי הרחצה - מודי, מול אביטל גרוס. את כל האריחים וברזים שבחרנו, עורכים בתוכניות של פרישות חדרים רטובים, ובהן מראים בכל תכנית את סידור האריחים בכל קיר. חשוב לקבל חלוקה אסטטית, עם פוגות בין האריחים שממשיכות ברצפה, או בגובה החלון, או בחלוקת ארונות הנגרות וכו.
בוחרים ספק לדלתות הפנים, ומקבלים ממנו הנחיות לכל מידת רוחב וגובה לכל פתח, את המידות האלו צריך לתאם עם קבלן השלד, והמידות של המשקופים משתנות מספק לספק. במקרה הזה נבחרה חברת רב-בריח לספק את כל דלתות הפנים, ובאופן חריג, רב-בריח ביצעו עבורינו גם את דלת הכניסה הראשית לבית, שתוכננה ייחודית וברוח הפרוייקט, עם חלון תחתון שממשיך בכל היקף הבית ומשתלב בשלד.
מכינים מכרז נגרות, הכולל את כל הארונות בבית, ארונות חדרי הרחצה המושלבים בכיורים / ברזים / משטחי אבן וכו. בבית הזה נבחרו 2 נגרים לביצוע העבודה, רפי חכמון וחיים כהן. בכל יחידת נגרות כזו יש הרבה מאוד תאומים. יחידת הנגרות בסלון למשל כולל תאום לקמין של "הרברט", תאום לתאורה, הזנות חשמל + ניקוזי מזגנים ועוד. הרבה מאוד עבודת תאום טכנית שחייבת להיות מושלמת, ובמקביל, הכל צריך להיות גם פרקטי, וגם יפה וברוח הפרוייקט.
מכינים תכנית תאורה, עושים מספר סיורים אצל ספקי תאורה. במכרז התאורה זכה נוי סבן מיאיר דורם. במקביל בבית ממשיכות עבודות השלד עם סמארה אמארה, עבודות איטום עם בן לאומן, עבודות חשמל עם א.מ.קובי בביצוע של אנטולי גינדיניק ועבאד קשקוש, תשתיות אינסטלציה על ידי ורטן מערכות, תשתיות מיזוג עם דוד חננייב, תשתיות חימום תת רצפתי של מנשה נאוי מספו דומוטק, עבודות מתח נמוך ואזעקות עם מירון ארביב, ועבודות חשמל חכם של S&c automation. המסגר, יניב סקיטל מכין משקופים עוורים למסגרות שלו, שתואמה מראש בשלד, ובפרגולה למשל, מעורב גם אילן הרוש, שמבצע עבודת נגרות כל הריילסים של המסגרות.
נבחר גנן, יואב ברקן, שיברקן את הגינה למופת, והוא מכין תשתיות שלו לניקוז, להשקייה, ומתאמים אותן באינסטלציה ובחשמל. במקביל כבר נכנסים לעבודה קבלן הטיח, יאסר אלאמור, וקבלן עבודות הגבס, שיא הגבס.
יא ווארדי, כמה אנשים.
לכל אחד מהם אינטרס אחר, לפעמים האינטרסים של היועצים / ספקים / בעלי המקצוע - סותרים אינטרס אחר של בעל מקצוע נוסף שעובד באותו אזור, אבל לכולם אינטרס אחד עליון משותף - הצלחת הפרוייקט.
בדרך נזכרים שצריך גם ריהוט, והכי קל ויפה בהביטאט ובטולמאנס.
אז הסברתי קצת על התהליך, ועכשיו אסביר על הרעיון האדריכלי.
הבית הוא משחק בין קוביות מנותקות זו מזו. מרחפות זו מזו באמצעות חריץ שמהווה את חדר המדרגות, מנותקות מהאדמה מעל חלון תחתון, ובכל זאת קשורות זו לזו באמצעות הריילסים הקונסטרוקטיביים שמהווים חלק משלד הבנין, "תופרים" את הקוביות יחד, וגלוים כחלק מהעיצוב במרווחים בין הקוביות.
קרדיטים אחרונים, בחיי:
תכנון: אדריכל רז מלמד.
אחראית: רעות נחמיאס סבן.
יזמות, תנופה ומרץ: "שלומית". חייבים "שלומית" כזו בכל פרוייקט.
ניהול פרוייקט: אבירם גיגי.
סטיילינג ליום הצילומים: אדריכלית עומר דנן, בסיוע PRAT LIVING, IOTA PROJECT, TONARI ומאירה סיטון.
אפקטים מיוחדים לנשמה: זופניק. הגיע ביום האחרון ונתן את הדובדבן.
ובסוף - צלם אחד, עמית גרון, שתופס הכל בקליק. תודה.
ואם קראתם עד לפה, אז תודה גם לכם.  
bottom of page